Het buitenlespakket

Het buitenlespakket is hét pakket om op eenvoudige wijze met de hele school aan de slag te gaan met het geven van buitenonderwijs.

Het buitenlespakket bestaat uit acht lesvormen (spellen) die je in kunt zetten voor tal van lesdoelen. De spellen bestaan uit tikspellen, tactische spelletjes en renspellen. Alle spellen worden in kleine teams gespeeld. In het pakket vind je alle materialen die je nodig hebt voor de verschillende lesvormen. De lesvormen zijn zo uitgekozen dat ze voor alle groepen in te zetten zijn én voor verschillende lesdoelen gebruikt kunnen worden. Zo kun je elke dag van de week een andere les geven, met één van de spellen uit het pakket.

Als aanvulling zijn daarnaast voor elke combigroep nog 10 losse buitenlessen opgenomen (in totaal 40 lessen) die je ook met de materialen uit kunt voeren.

Wanneer je het pakket aanschaft, is dit inclusief een training. Tijdens deze training laten we je zien hoe de verschillende spellen in elkaar steken en geven we handige tips.

 
Inhoud van het pakket

Leerkrachtenhandleiding

  • Een uitgebreide uitleg van alle spelvormen en lessen
  • Uitgebreid aantal suggesties voor lesdoelen die te koppelen zijn. Deze zijn per spel uitgewerkt.
  • Bij elk spel ideeën voor de reflectie van de lesdoelen, veelal in spelvorm, waarbij de antwoorden individueel per leerling gegeven moeten worden
  • Aanvullend 40 buitenlessen taal / spelling
  • Per opdracht een tas met materialen. Op de buitenzijde van deze tas is de opdracht uitgelegd op het niveau van de leerlingen. Dit maakt het mogelijk om de leerlingen alvast het speelveld uit te laten zetten en de benodigde materialen te pakken.
  • Zeer uitgebreid assortiment aan lesmaterialen, zoals pylonen, hoepels, dobbelstenen, wisbordjes, hesjes, emmertjes, enz. enz.
  • Aanvullend kun je een robuuste steigerhouten kast bestellen om de materialen netjes in op te bergen. De kast kan met een ketting vast worden gezet (overdag) en door de grote wielen ’s avonds makkelijk naar binnen worden gerold.

 

De spellen

 

Kip, ik heb je

Breng de eieren naar de overkant, maar pas op dat de vos je niet pakt!

 

Tafelcircuit

Oefen de tafels op 5 verschillende manieren, waarbij je lekker in beweging bent.

 

Dobbelstenenrace

Bij dit spel moet je een beetje geluk hebben. Gooi met de dobbelsteen en kijk of jij de pylon om mag gooien. Het team dat als eerste alle pylonen om heeft gegooid heeft gewonnen.

 

Kraak de code

Kraak jij het snelst de code van het cijferslot en kun je de schatkist openen? Wie weet ben jij dan de winnaar!

 

De grote slalom

Rennen maar om de pylonen heen. Maar werk wel samen, anders kun je het spel niet winnen.

 

In de cel

Los in de cel met je medecelgenoten zo snel mogelijke alle vragen op. Dan ben je weer vrij!

 

Hindernissenrace

Leg zo snel mogelijk het parcours af en werk samen om de goede antwoorden te geven.

 

De sorteermachine

Alle snoepjes liggen door elkaar. Kun jij ze weer sorteren zonder getikt te worden?

 

Naast deze algemene spelvormen, die in te zetten zijn voor zeer veel lesdoelen, zijn in het pakket ook 40 lessuggesties opgenomen die ook met de materialen uit te voeren zijn. Dit zijn vaak wat kortere opdrachten, uitgewerkt voor 1 lesdoel.

 

De digitale brochure ontvangen van het buitenlespakket? Dat kan via het contactformulier.